2008-12-07

Julstök och julkök

Hej alla bloggers och ni andra också för den delen :)
Jag vet att jag är dålig på att blogga nu för tiden, det är så mycket annat hela tiden. Men nu har jag bestämt mig för att varva ner. Saker som är kvar att göra i lägenheten får nu helt enkelt vänta lite för nu vill jag börja julnjuta. Och det har jag börjat med idag för jag har bakat och gjort godis (har påbörjat godis i allafall, det är inte klart än) men bakningen är klar. Det blev lussebollar. Inte bullar, inte katter utan bollar :) Små rackare blev det också, för jag trodde att dom skulle jäsa lite till, men det gjorde dom inte. Men goda blev dom! Och juliga i tomteformar :)
Petra är ju så nyfiken på hur det ser ut hos mig nu så därför kommer här ett foto på köket. Det är inte så där gult som det ser ut på fotot, utan vitt. Jag har försökt att fota på kvällen så att ljusen blir fina men det är svårt, därför blev det en dagsbild och då försvann myskänslan av ljusstaken och kulan i fönstrena och ljusen på bordet också. De är förrästen elljus. Smidigt att ha när man har katter, då kan ljusen vara tända hela tiden. De ser väldigt äkta ut faktiskt :) Blommorna är också oäkta, för julstjärnor är giftiga för katter och eftersom EN av dom äter på allt han ser så vågar jag inte ha äkta.

Sedan har jag julpyntat lite på bloggen också, ny header (fast fotot är från förra julen) och så några foton på sidan här också. Pepparkakstomten är från förra året när vi bakade pepparkakor, men i år gör jag inga egna för jag köpte färdiga och vi lär nog inte äta upp dom heller så då känns det onödigt även om jag tycker det är kul att göra pepparkakor. Jag ska göra mera julgodis i stället :)
Trevlig 2-a advent på er!

7 kommentarer:

Marianne sa...

Åh, jag ser fram mot dina lussebollar. Jag hinner ju inte själv att tänka på lussebak i år. Och att ha fuskljus är ju perfekt när man har katter. Jag vet. När din Alex fanns vågade vi aldrig ha levande ljus framme. Kram /mamma

Annelie sa...

Mamma:
Ja, du ska få ett par påsar, så behöver du inte tänka på baket :)

Petra sa...

Ääääääntligen ett bildbevis!!! :-) Det ser jättehemtrevligt ut ju! Men - var är pepparkaksgubben? Den hittar inte jag? Din julkule-header är dösnygg förresten!

Träsktanten sa...

Men nu ser jag ju att du har flyttat! Det har jag missat! Jag har iofs missat en hel del på sistone. :-) Vilket mysigt kök du har! :-)

BiRDiE sa...

Gud vilket härligt kök, och med hög mysfaktor också... lussebollarna ser inbjudande ut *slickar mig om munnen*

Kram.

BiRDiE sa...

Dåligt med blogguppdateringar här ;)
Du har fått en Award inne hos mig *pekar på min blogg*

Tack för senast! Kraaam!

Annelie sa...

Petra: Nu fick du en liten titt allafall :)
Pepparkakstomten är på högersidan, under bloggarkiv.

Träsktanten: Men HEEEJ...vad kul att se dig, det var länge sen.

Birde: Komma o smaka? :)
Nämen vad snäll du är..en award! *glad* Tack!!